Holistic Skin & Health Coach


Wat is Kinesiologie?

Dit is een vraag die ik regelmatig te horen krijg wanneer men hoort dat ik bezig hou met Kinesiologie.

Kort door de bocht: Kinesiologie staat voor “De leer van de beweging” waarbij de energie van het lichaam centraal staat. Kinesiologie gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Waarbij wordt gekeken naar de energie van het lichaam, stress, voeding, en emoties. Op een therapeutische wijze (*Touch for Health) wordt er gebruik gemaakt van spiertesten. Met behulp van deze spiertesten sporen we een onbalans  in het lichaam op. Tegelijkertijd kijken we ook hoe we deze onbalans weer kunnen balanceren.

Hoe werkt een spiertest?  De spiertest gaat er niet om, te testen hoe sterk je bent, maar om de energie te meten in een spier. Door het feedback mechanisme van je lichaam wordt een onbalans zichtbaar. Spieren zorgen voor beweging en zijn daarom een belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat. Ook staan spieren in verbinding met onze acupressuur- en reflexpunten, organen, meridianen & chakra’s.

Hoe werkt een Kinesioloog?  Een Kinesioloog streeft ernaar om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen. Deze balans kan verstoord zijn door diverse oorzaken, zoals stress, (geblokkeerde) emoties, belastende voedingspatronen, (ongezonde) leefstijl, verkeerde lichaamshouding enz. We gaan gericht op zoek naar de oorzaak van het ontstane probleem/onbalans. De oorzaak kan op een andere plek liggen dan waar men in eerste instantie zelf aan zou denken. Door middel van de spiertesten geeft het lichaam aan waar de ‘stress’ of onbalans zich bevind. Tijdens een behandeling kunnen we met behulp van diverse technieken de onbalans/stressor corrigeren.

*Geschiedenis 

“TOUCH FOR HEALTH”.  Kinesiologie werd in de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaanse chiropractor George Goodheart. Hij experimenteerde met spiertesten voor en na rug correcties. Hij maakte daarbij gebruik van diverse behandelwijzen als o.a. osteopathie, chiropractie, reflexpunten, neuro vasculaire punten en de (Chinese) meridianenleer. Zo ontdekte hij dat er een relatie bestaat tussen de spiergroepen, organen, emoties en meridianen. Ook ontdekte hij dat er bepaalde punten op het lichaam zijn, die de onbalans in het lichaam kunnen balanceren.

In de jaren zeventig heeft hij zijn verworven kennis over gebracht op zijn leerling John F. Thie. Deze heeft op zijn beurt de toegepaste kinesiologie verder uitgewerkt en ontwikkeld tot de methode  ‘Touch for Health’.

Zweverig? Niet wetenschappelijk bewezen? Geloof er niet in? Kwakzalverij? Niet logisch!
U mag dit allemaal vinden. Het zegt meer over een denkwijze dan over deze methoden.

Een wijs man, een Griekse arts, zei het al: ”Wie geneest…..heeft gelijk”
Zijn naam: Hippocrates (460 v. Chr. – 370 v. Chr.)

 

Omdat momenteel de opleiding kinesiologie wordt gevold en het 1e jaar en gedeelte 2e jaar is afgerond, nodig ik u uit om voor een gereduceerd studenten tarief kennis te maken met deze behandelmethode.

1e consult (incl. intake) +/- 90 min. €70,-

Vervolg consult  60 min. €40,- // 90 min. €65,-